20 Eylül 2012 Perşembe

AMERİKA YAZI DİZİSİ-CALIFORNIA


Baya uzun bir ara oldu sanırım. Yaz aylarında seyahatler ve iş geliştirme üzerine yoğunlaşıyorum o yüzden emin olun bir satır bile yazmaya vaktim yoktu =) Özür diler ve yeni bir eyalet için iyi okumalar dilerim..

Amerika’nın en kalabalık eyaleti olan California’dayız. 1 haftada eyaleti bitirmeniz imkansız, haliyle biz de ne yaptık ? Florida’da ki gibi birkaç büyük şehrini gezdik. Los Angeles, San Francisco ve San Diego..Santa Barbara’da var tabi ama o büyük şehir kategorisine girmiyor..

San Francisco’dan başlayıp güneye ineceğiz ve buna göre bir plan yaptık. İlk durağımız San Francisco International Airport. Golden Gate Park’ın kuzeyinde bulunan Geary Park Motel’in yolunu tuttuk. Geceliği 120 $ ama son derece mükemmel konfor ve konum arayanlar için ideal. 2 gece kalıyoruz en azından güzel bir lokasyona sahip otelde kalmak gerekir diye düşünerek hostel tercih etmedik. 12th Avenue’da Geary Caddesine giden otobüsler otelin hemen önünde indiriyor. Havaalanından buraya ulaşım oldukça kolay anlayacağınız.
San Francisco denince akla iki şey gelir (benim için) 1-Golden Gate, 2- San.Fran 49ers. Otelimizden Fort Point’e (Golden Gate köprüsünün dibi) oldukça kolay oldu. Otelin önünde ki duraktan Toll Plaza durağına gidiyorsunuz ve 15 dakika yürüyorsunuz.  Burada birkaç seçeneğiniz var. İster Golden Gate turu yaparsınız (yürüyerek) isterseniz Alcatraz Turu. Açıkçası yürüyerek Golden Gate çok cazip geldi ve 13 $’a tura katıldık. Her iki yakayı görebilmek, okyanusun üzerinde yürümek inanılmaz. Hava sıcaklığı beyninizi pişirebilir. Şapka ve güneş kremi ŞART!
Golden Gate hikayemiz bu kadar. Dönüş yorgunluğu ile otele gidiyoruz ve akşam için dinlenmeye çekiliyoruz. Akşam olduğunda ise buraya gelen herkesin MUTLAKA pizza yemesi gereken yer Pizza Orgasmica. En güzel bira ve en güzel pizza yan yana gelirse gerçek mutluluğu yakalarsınız J Eğer bira festivaline denk gelirseniz dünyanın en şanslı insanı olabilirsiniz J Kapıda boynunuza asmanız için minyatür Arjantin bardağı veriliyor. Böylece istediğiniz her şeyi tada biliyorsunuz.



Candlestick Park..mabet, ev, arena ve aklınıza ne gelirse. 49ers takımının sahası. 2014’te bitecek olan New Santa Clara Stadium’a geçecek olan bu sahayı görmeden ölmek büyük bir hata olurdu. Otelin önünden otobüse binerek South Van Ness durağına gidiyoruz. Oradan metro ile Candlestick Park’a en yakın durakta inip yürüyeceğiz. Le Conte durağında indikten sonra yaklaşık 15 dakika yürüdük. Sonunda muhteşem mabed karşımızda. İlk iş tabi ki team store’a girmek. Maskotlar, stickerlar, formalar ve daha nicesi alınmak için size bakıyor J Çok fazla alışveriş yapmadık ama sahanın havasını bol bol içimize çektik. Birebir boyuttaki oyuncu bal mumları her yerde moda sanırım. Bulmuşum Patrick Willis’i bırakır mıyım.
Candlestick’in en kötü olayı, geri dönmesi. Yol uzun ve ıstırap dolu J Hemen otele dönmeyelim, Golden Gate Park’ta botanik bahçesini görelim ve Pizzamızı yiyelim dedik. Demez olsaydık,  7 $ verip antin kuntin ağaçları görmek beni yordu. Zaten çok meraklı değilimdir ama maksat gelmişken görmek. Ama parayı verdik bir kere, hakkımızı alırız diyerekten uzandık çimlere ohh. 30 saniye geçmedi izbandut bir abi yanımızda bitiverdi. Meğer insanların çimlere uzanması için ayrı bir yer varmış. İyi peki madem kalktık yürüyoruz, 5 dakika sonra vardık ve uzandık. Sigara yakayım dedim. Ama emin olamadım tabi, ‘’park security’’ yazısıyla gezinen abiye sigara içmek serbest mi dedim. Aldığım cevap ‘’definitely no’’ olunca orayı terk ettim. İçimden geçen kelimeler dışıma vurmaya başladı. Türkçe olarak gayet güzel saydırırken, bir tip gülmeye başladı. Tabi ki anladığınız gibi kendisi bizler gibi bir Türk evladı J O da Work&Travel programı için gelmiş şehre ve off günü olduğu için gezmeye çıkmış. O da aynı dertten muzdarip, parkın tamamında sigara içmek yasak. Kurallar böyle, burası  Amerika..!!
Los Angeles ve San Diego için ayrı bir yazı şart, o yüzden bir sonra ki yazıda başka bir eyalete yer vereceğim fakat California’yı en yakın zamanda arşive dahil edeceğim söz..


                                        Ve Müzik..Hotel California baymasın şimdi sizi ;) 




Sevgiler.

Yiğithan Erdoğan